Misbrugscenter

Slip dit misbrug af medicin med et ophold på et misbrugscenter

Slip dit misbrug af medicin med et ophold på et misbrugscenter

Er du havnet – eller har du været – i et misbrug af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin, har du sikkert allerede konstateret, at det er en nedad gående spiral. Kroppen kræver mere og mere af stoffet, og du kan ikke koncentrere dig eller blot fungere på et normalt niveau, hvis ikke du får den påkrævede mængde af pågældende stof.

Alkohol er et rigtig nemt stof at blive afhængig af – et misbrug kan opstå forholdsvis ubemærket på grund af vores åbne alkohol kultur, og den lette tilgang til øl, vin eller spiritus gør det nemt at vedligeholde misbruget. Samtidig er alkohol et stof, som giver lindring og bedøver sanserne, hvilket man ofte har brug for, hvis man har lidt et psykisk nederlag. Tømmermænd – mentale såvel som fysiske – sørger for, at misbruget vedligeholdes. Og kroppens tolerance over for alkohol stiger hurtigt, hvilket gør, at man efter kort tid har brug for større mængder alkohol for at holde sit funktions niveau ved lige.

Misbrug af receptpligtig medicin – en sand dræber

Alkoholisme er dog ikke den eneste form for afhængigheds baseret misbrug, der findes. På det seneste har de såkaldte opioider – smertestillende og muskel afslappende præparater, som opfører sig som opiater, for eksempel morfin og heroin – været i sundhedsmyndighedernes søgelys for deres stærke afhængigheds dannende egenskaber. At skulle afvænne sig et overforbrug af opioider medfører næsten samme symptomer som heroin afvænning.

Derfor er det vigtigt, at du – såfremt du er ude i et overforbrug af receptpligtig medicin – søger professionel hjælp på et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien har specialiseret sig i behandling af alkoholisme og afhængighed af receptpligtig medicin. Her tilbydes behandlingsophold med indlagt terapiforløb, som baserer sig på Minnesota modellen, af en typisk varighed på fem uger.

Du kan blive klogere på misbrugs- og alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk